Sport en spel

Wandelen

Langs Surtainville loopt de Grande Randonnee 223. U kunt delen daarvan lopen. Langs het strand naar Le Pou, en dan over de klif naar Le Rozel, waar u bij de camping Le ranch een consumptie kunt nuttigen, is een klein gedeelte dat met kleine kinderen ook goed te lopen is. Bovenop Le Pou staat het beeld van Stella Maris, de hoedster der zeelieden

.rozel 25 04 10 064
Voor een uitgebreide beschrijving van de GR 223 verwis ik naar deze site.

Fietsen

Voor liefhebbers van de fietssport is het achterland een prima gebied om de kuiten te sterken. Let erop dat er stijgingspercentages tot 13% te overbruggen zijn. Zorg dus voor een aangepast verzet. De gewone Hollandsche heren- of damesfiets is geen optie.
Speciale fietsroutes zijn er niet en het is raadzaam om de “grote” wegen, zoals de D902 te mijden.  De kleine weggetjes zijn zeer geschikt voor fietstochten.

Om van het huis naar de bakker te fietsen kunt u gebruik maken van een normale fiets. De hoogteverschillen zijn hier nog zeer beperkt.

Zwemmen

Uiteraard ligt vlakbij het huis het grootste zwembad ter wereld, de Oceaan.
Let op de getijden. In juli en augustus is het strand bij de D66 bewaakt. Houd u aan de aanwijzingen: Bij de rode vlag is het gevaarlijk. Bij groen is het “veilig”.  Oranje betekent dat het aan uw eigen inzicht wordt overgelaten. De kwaliteit van het zeewater wordt continu gemonitoord. Op deze kaart kunt u per plaats zien hoe de kwaliteit erbij staat.
Er zijn ook zwembaden in de buurt. Naar verhouding is de entree laag. let erop dat in de Franse zwembaden een zwembroek of badpak verplicht is. Een boxershort wordt niet toegestaan

Een prachtig zwemparadijs vindt u in Beaumont Hague, met jacuzzi, hamam, glijbanen, enz.
CENTRE AQUATIQUE OCÉALIS
le vieux chemin,
50440 Beaumont-Hague
Voor een indruk van de hamam kunt u het filmpje bekijken.

Golf
photo-golf-parcours

Er is een achttal golfbanen in Manche. De meest nabije is die van Saint-Jean de La Riviere.

Paddleboard

Op het strand van Surtainville worden in julie en augustus cursussen paddleboard georganiseerd. Bij de strandwacht staat de informatie.
Zie hier voor de fotogalerij.

Paddleboard_big_waves

Paardrijden

In Barneville kunt u een tocht op een paard maken. Ga daarvoor naar deze site.

In Les Pieux kunt u bij de Haras terecht.
Complexe hippique les Pieux
33 route de Barneville
50340 LES PIEUX